18 maja 2017r. w naszej szkole odbywała się degustacja zdrowych potraw w ramach akcji profilaktycznej „Trzymaj formę” przygotowanych przez uczniów z oddziałów: 3A, 3B i 3C. Wystartowaliśmy o godzinie 10:30, a o godzinie 13:30 było już po wszystkim. Proponowane podczas przerw napoje, kanapeczki, czy przekąski rozchodziły się w zaskakująco szybkim tempie.

Oczywiście między przerwami młodzież, która była odpowiedzialna za wydarzenie, uzupełniała serwowane produkty, jednakże ilość składników potrzebnych do ich wykonania była ograniczona i w końcu musiała się też skończyć.

Można było skosztować:
tortilli z łososiem lub z wędliną i serem,
smoothie pomarańczowego i żółtego,
koktajlu owocowego lub z jarmużem,
napoju z pietruszki,
sałatki owocowej lub sałatki z batatami.
Zachęcamy do samodzielnego wykonania potraw, których przepisy zamieszczamy poniżej i życzymy smacznego.

przepisy.pdf

Jakub Drzewiecki, 1c
Adrian Lorek, 1c
Magdalena Parszywka